Gå til hovedindhold

Baggrund for program - Forbundne og forpligtet for fremtidens kunstnere

Læs mere om de enkelte oplæg og oplægsholdere i programmet til konferencen "Forbundne og forpligtet for premtidens kunstnere"

  • Læs op

Indhold

    Anders Morgenthaler  

    Er uden tvivl en mand med mange forskellige talenter - især i det kreative hjørne. Han er uddannet fra Designskolen i Kolding og Filmskolen i København, og siden da har han blandt andet kunne kalde sig tegner, forfatter, klummeskribent og filminstruktør.

    Anders Morgenthaler markere sig også som en markant samfundsdebattør, hvilket han også udviser som klummeskribent hos Politikken. 

    Tilbage i 2006 fik Anders Morgenthaler sin debut med spillefilm, hvor han var instruktør på filmen Princess. Samme år modtog han også Nordisk Film Prisen. Han har desuden vundet Artbeat Prisen i 2016 med den begrundelse, at han havde en bemærkelsesværdig evne til at skabe fokus på nye former for kunst og kultur gennem sin kreative formidling. 

    Lene Grønborg Poulsen

    Konferencens moderator, er kulturjournalist og har beskæftiget sig med talentmiljøerne i dansk kulturliv i mange år. Hun har blandt andet produceret podcasten "Talent-frit fald op" for Talentnettet sidste år, mens hun til hverdag arbejder som kulturjournalist på Radio4 på programmet TalentLab, der udklækker nye lydtalenter. Herudover skriver hun om scenekunst for Kristeligt Dagblad og er medlem af Reumert Juryer, der uddeler Danmarks største teaterpris. 

    Thomas Geuken

    Fremtidsforsker, forfatter, musiker, psykolog samt associeret direktør i Institut for Fremtidsforskning. I løbet af de sidste femten år har han skrevet og været interviewet til mere end tre 30 artikler om fremtiden, lederskab, psykologi og erhverv. Han er optaget af fremtidstænkning og bruger scenarier til at fremtidssikre organisationer, og han efterlader publikum optimistiske og med ny indsigt i, hvordan de skal tænke på fremtiden

    Nicklas Hilding Andersen    

    Er chefrådgiver i Seismonaut og har siden 2016 arbejdet med udvikling, analyse og evaluering indenfor særligt kunst- og kulturområdet. I perioden med Talentnettet har Seismonaut været tilknyttet som ekstern evaluator og de har i den forbindelse haft til opgave, at levere både midtvejs- og slutevaluering for projektet. 

    Bananskolen er en alternativ kunstskole der lærer dig de nyeste moves og kampråb så du er klar til revolutionen.
    Optræden ved:

    • Lasse B. ondesen, musiker og grafiker for Magasinet Sorg og Samfund 
    • Nynne Roberta Pedersen Pedersen, Teaterinstruktør og forfatter til digtsamlingen " vi hopper på Åkander" 

    Kristine Kern er rektor på Det Fynske Kunstakademi i Odense, hvor hun bl.a. arbejder for diversitet, inklusion og mangfoldighed.
    Hun er mag. art i kunsthistorie og filosofi med en diplomuddannelse i kulturledelse. Tidligere har hun bl.a. været direktør på Fotografisk Center, kurator på Gl Stand, museumsinspektør på Statens Museum for Kunst, ekstern lektor ved kunsthistorie på Københavns Universitet og kunstanmelder på Politiken. Kern er desuden bestyrelsesleder for Museet for Samtidskunst.

    Billedet af Kristine Kern

    Æ Teater  er et teater for unge i Syd- og Sønderjylland og de to kunstneriske ledere, Linnea Fabricius og Thea Kastberg, vil sikre, at de unge i Sønderjylland får mere professionel scenekunst end de selv havde, da de var unge. Her fortæller de om vigtigheden af scenekunst til unge i "udkantsdanmark", hvordan dette er med til at sikre større vækstlag og talentudvikling og derefter spiller de et nummer fra deres seneste forestilling "Omve'n Hjemve", en sønderjysk teaterkoncert bygget på Rikke Thomsens første album af samme navn."

    Anna Malzer   blev direktør på Mungo Park Teater som bare 27 årig og har de sidste 5 år, drevet det successrige ensemble teater, som altid præsenterer verdenspremiere. Forestillingerne er ofte skabt af de unge, talenter der tegner fremtiden - og Anna har rig erfaring med alt det gode og svære, der følger med at skabe rammerne for at morgendagens scenekunst. 

    Jakob Nørlem  (MMD & studielektor)


    Jakob Nørlem ar arbejdet med organisatorisk læring, talentudvikling og talentmiljøer siden 2005. Først i forskellige lederstillinger (privat og offentlig) og endeligt som konsulent i privat og offentlige organisationer. I dag forsker Jakob i Organisatoriske Talent Miljøer (OTE) og Regenerativ ledelse og organisationsudvikling samt i organisatorisk læring fra et procesteoretisk perspektiv på institut for kultur og læring, AAU.

    Niels Græsholm

    Er musikkonsulent i Slots- og Kulturstyrelsen og har siddet i styregruppen for TALENTNETTET. Han arbejder bredt med kunst og kultur, børn og unge. Han er samtidig studielektor i musik ved Københavns Universitet og korleder.
    På denne konference vil han bl.a. sørge for en solid morgensang

    Sigmund Lubanski   

    Sigmund Lubanski tiltrådte som direktør for Slots- og Kulturstyrelsen den 1. februar 2024.
    Han er uddannet canc.scient.soc. fra Roskilde Universitet, og har tidligere været ansat som direktør i Plan- og Landdistriktstyrelsen (tidligere Bolig- og Planstyrelsen. Inden da var Sigmund vicedirektør i Erhvervsstyrelsen for blandt andet planlægning og by- og landdistriktsudvikling. Sigmund vil introducere ministeren forud for videotale.

    Andreas Vetö 

    Andreas Vetö er uddannet ved Det Kgl. Danske Musikkonservatorium og fik sin debut som kapelmester i 2007. Han har siden 2017 været direktør for Danmarks Underholdningsorkester. han har særligt begået sig i krydsfeltet mellem den rytmiske og klassiske musik. Han er kunstnerisk konsulent for Danmarks Tekniske Universitet, og i perioden 2022-2025 er han udpeget som medlem af Projektstøtteudvalget for Musik i Statens Kunstfond. En betydelig del af karrieren har været dedikeret arbejdet med børn og unge, særligt via talentudvikling og indsatser i udsatte boligområder. Han er også en ivrig iværksætter, og gennem årene har han bl.a. startet sig eget big band og et bookingbureau. 

    Jakob Engel-Schmidt  

    Kulturminister og Folketingsmedlem for Moderaterne. Uddannet Cand.merc i international business, Copenhagen Business School.
    Jakob Engel-Schmidt vil deltage virtuelt på konferencen med en videokommentar

    Patina  

    Patina blev dannet i Svendborg af Gregers Møller Jensen, Søren Bastrup Bojsen og Mads Skov Hansen, der alle tjener som både trommeslagere, sangskrivere, producere og sangere. 

    Bandet vandt KarriereKanonen i 2019 og begyndte hurtigt at tiltrække sig opmærksomhed. Singlen 'Flammer rammer' blev P3´s Uundgåelige i januar 2020, og sangen endte med at blive den mest spillede på P3 det år. Samme år blev Patina nomineret i kategorien P3 Talentet ved P3 Guld. 

    Debutalbummet, 'Drømmefanger', der også rummede hitsinglen, 'Sådan Må Det Være (Uhhhh)', banede vejen for turnéer og udsolgte koncerter. Og særligt på landevejende, har Patina formået at gøre deres funk-æstetiske pop-univers til et højenergisk live-fænomen der med 'GENSTART'-albummet og den storhittende titelsang fra 2022 sendte bandet på deres hidtil største sommertour med milepæle som Fredagsrock i Tivoli og Smukfest. 

    Søs Krog Vikkelsøe  er leder af Kulturværftet i Helsingør, og er cand.mag i Visuel Kultur.

    Hun har fokus på kulturhusenes rolle som arena for deltagelsesdemokratier, kunstneriske læringsmiljøer og talentudvikling, og tværæstetisk producerende kulturmiljøer i en national sammenhæng.

    Søs er optaget af at skabe og sikre et miljø for unge med særlig interesse for rytmisk musik. Hun er optaget af samtalen om kulturhusenes rolle i samfundet, men har også fokus på Kulturværftets Billedskole og BGK.

    Med et levende miljø for kunst og kulturproduktion er det vigtigt at skabe en tydelig kobling mellem unge kunst og kulturinteresserede og den etablerede kulturbranche. Kunstnerisk talentmiljø og samarbejde med uddannelsesområdet er udviklende for ungdomsmiljøet lokalt, men engagerer også fremtidens talenter i kulturinstitutionen nationalt. 

    Christoffer Boserup Skov

    Er leder på Dansk Talentakademi i Holstebro, der er en kunstskole med campus og boliger for unge fra 16-25 år, der bl.a. bruger deres ophold som en forberedelse til at søge ind på videregående kunstneriske uddannelser.

    Han er cand.mag i filosofi og master i retorik og er drevet af en interesse for at lave meningsfulde fællesskaber, der understøtter kritisk tænkning og nysgerrighed. Skov er derudover forfatter til bl.a. en række undervisningsbøger. 

    Charlotte Popp

    Charlotte Popp, er leder af Talentnettet og chefkonsulent i Næstved Kommune. Hun er uddannet i kunsthistorie og film, - og medievidenskab fra Københavns Universitet og har en lang historik som leder og projektleder. Hun er optaget af unges muligheder for dannelse og udvikling, og er i denne sammenhæng særlig optaget af unge med og kunstneriske potentialer. Mangfoldighed og nytænkning er ligeledes en mærkesag i dansk talentudvikling. 
    Charlotte har været leder af projektet Talentnettet helt fra begyndelsen.